Veganska zucchinibiffar

30

easy

4

Recept på zucchinibiffar brukar ofta innehålla ägg. Mina ersätter jag i stället med ett ”chiaägg” som består av 1 del chiafrön och 3 delar vatten som sedan får svälla en stund. Chiafrön är dessutom rika på järn! Biffarna passar att ge din bebis från 7 månaders ålder. 

 

Åldersanpassning:
👶 från 6 månader

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
1 zucchini (360 gram), riven
1/2 gullök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1/2kruka färsk timjan, finhackad
1dl bovetemjöl
1msk chiafrön
3msk vatten
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Olivolja, för stekning

Directions

1.
Riv zucchinin och ta några nävar i taget och pressa ur det mesta av vätskan i händerna.
Mark as complete
2.
Blanda chiafrön och vatten i en liten skål och blanda. Lås stå och smäll i 2-3 minuter.
Mark as complete
3.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt & peppar (OBS. håll nere på saltet om zucchinibiffarna ska serveras till en bebis).
Mark as complete
4.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut 3-4 små tunna plättar i pannan. Stek 3 minuter på varje sida.
Mark as complete
5.
Servera zucchinibiffarna till ris eller klyftpotatis, och gärna med en en kall yoghurtröra.
Mark as complete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *