No products in the cart.
Veganska zucchinibiffar
Recept på zucchinibiffar brukar ofta innehålla ägg. Mina ersätter jag i stället med ett ”chiaägg” som består av 1 del chiafrön och 3 delar vatten som sedan får svälla en stund. Chiafrön är dessutom rika på järn! Biffarna passar att ge din bebis från 7 månaders ålder.
Åldersanpassning:
👶 från 6 månader
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
1 zucchini (360 gram), riven | |
1/2 gullök, finhackad | |
3 vitlöksklyftor, rivna | |
1/2kruka färsk timjan, finhackad | |
1dl bovetemjöl | |
1msk chiafrön | |
3msk vatten | |
Salt, efter smak | |
Svartpeppar, efter smak | |
Olivolja, för stekning |
Directions
1.
Riv zucchinin och ta några nävar i taget och pressa ur det mesta av vätskan i händerna.
Mark as complete
2.
Blanda chiafrön och vatten i en liten skål och blanda. Lås stå och smäll i 2-3 minuter.
Mark as complete
3.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt & peppar (OBS. håll nere på saltet om zucchinibiffarna ska serveras till en bebis).
Mark as complete
4.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut 3-4 små tunna plättar i pannan. Stek 3 minuter på varje sida.
Mark as complete
5.
Servera zucchinibiffarna till ris eller klyftpotatis, och gärna med en en kall yoghurtröra.
Mark as complete
Lämna ett svar