No products in the cart.
Kalljästa morotsfrallor med vita bönor
Baka bröd med baljväxter, javisst! Magiskt gott och saftigt bröd som är superenkelt att baka. Förbered degen på kvällen när kidsen sover och grädda klart bröden på morgonen! Bönorna och morötterna gör också frallorna extra näringstäta. De är rika på både protein, fiber och beta-karoten, som omvandlas till A-vitamin i kroppen, som bl a är bra för vår syn och hud.
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
25 gram Färsk jäst | |
1dl Havremjölk | |
5dl Kallt vatten | |
2msk Rapsolja | |
2dl Finriven morot | |
380gram Avrunna stora vita bönor Mixade till puré | |
2tsk Salt | |
12dl Vetemjöl | |
ca 1dl Blå vallmofrön Att garnera med |
Directions
1.
Kvällen innan
Smula ner jästen i en bunke och blanda med havremjölk tills jästen är upplöst.
Mark as complete
2.
Tillsätt vatten, olja, salt och riven morot. Blanda väl.
Mark as complete
3.
Mixa vita bönor till en puré med hjälp av en stavmixer. Rör ner i degen.
Mark as complete
4.
Blanda i vetemjöl, lite i taget, tills du har en rätt lös deg.
Mark as complete
5.
Täck degen med plast och låt stå i kylen över natten.
Mark as complete
6.
Morgonen därpå
Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
Mark as complete
7.
Klä två plåtar med bakplåtspapper.
Mark as complete
8.
Klicka ut små frallor direkt från bunken utan att klona degen (vi vill behålla jäsbubblorna i degen).
Mark as complete
9.
Strö över vallmofrön på frallorna.
Mark as complete
10.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min eller tills de fått en gyllenbrun färg. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.
Mark as complete
11.
Njut av bröden när de är nygräddade och frys in resten!
Mark as complete
Lämna ett svar