Scrambled tofu

20 min

super easy

4

Scrambled tofu är en toppenrätt att börja introducera till din 6 månaders bebis. Den är både god, proteinrik och har en mjuk och len konsistens som är lätt för din bebis att utforska i sin mun.

Jag brukar föredra en fast tofu till min scrambled tofu från tex. Yipin eller Garants ekologiska tofu, fast det blir lika gott med silkestofu som då ger en aning mjukare konsistens.

 

Åldersanpassning:
👶 från 6 månader

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
230gram Fast tofu
1 gul lök
2 vitlök
200ml havregrädde
1krm gurkmeja
kala namak, valfritt

Directions

1.
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stakpanna och stek löken mjuk, ca 2 min.
Smula ner tofun för hand, direkt ner i pannan. Stek ytterligare under omrörning ca 2min.
Mark as complete
2.
Mark as complete
3.
Rör ner havregrädde, gurkmeja och ev en nypa kala namak (indiskt svart salt). Låt småputtra i ca 7 min under omrörning.
Mark as complete
4.
Servera scambled tofu med till exempel avokadoskivor och rostade sötpotatisklyftor.
Mark as complete
5.
Mark as complete
Notes
Kala Namak, också kallad svart salt, är ett naturligt svart bergssalt med tydlig svavelsmak. Kala namak används ofta i det indiska köket samt till vegansk matlagning, för sin smak som påminner om ägg. Kala namak betyder just svart salt, vilket stämmer utmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *