No products in the cart.
Linsbiffar
Linsbiffar är en vardagsfavorit hemma hos oss som jag serverar till kokt potatis och lingonsylt. De är perfekta att servera till de minsta som plockmat från 6 månader och passar även bra att ta med som lunch on the go!
👶6-9 mån: skär biffarna i hälften eller i långa bitar. Jag serverade däremot hela biffar till min minsting som var greppvänliga.
👶9 mån och uppåt: skär biffarna i små bitar.
*både buljong och salt kan uteslutas för de minsta under 1 år.
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
4dl gröna linser, torkade | |
1,5st buljongtärning | |
2st gullök, finhackad | |
2tsk kinesisk soja | |
2dl vetemjöl | |
4msk havre- eller sojamjölk | |
Salt & svartpeppar, efter smak | |
Rapsolja, för stekning |
Directions
1.
Skölj linserna under rinnande vatten i ett durkslag eller sil. Häll över linserna till en kastrull och fyll på med vatten tills linserna är täckta en bra bit. Tillsätt en halv buljongtärning och låt koka upp. Koka linserna på låg värme under 30 minuter.
Mark as complete
2.
Finhacka löken och för över till en bunke.
Mark as complete
3.
Rör ner de kokta linserna till bunken. Smula ner resten av buljongtärningen och mosa linserna grovt med en potatisstöt.
Mark as complete
4.
Tillsätt soja, mjöl, mjölk och blanda väl. Salta och peppra, efter smak.
Mark as complete
5.
Hetta upp rikligt med margarin i en rymlig stekpanna. Klicka ut medelstora biffar i pannan direkt från smeten. Smeten ska vara rätt klibbig och ska inte formas som biffar innan.
Mark as complete
6.
Stek biffarna på medelvärme ca 2-3 minuter per sida.
*Börja med att test-steka en biff för att se om den håller ihop.
Mark as complete
Lämna ett svar