Kikärtsplättar

15

super easy

Wow, visste du att kikärtsmjöl är lika proteinrikt som kyckling och magiskt för att få biffar och plättar att binda? Mina kikärtsplättar är självklara som smaskig on the go-mat för din lilla skatt! Kikärtsmjöl är dessutom glutenfritt och en bra källa till järn fibrer. Eftersom bebisar behöver få i sig mycket järn så har jag även tillsatt hampafrön till smeten. Utöver järn är hampafrön är också en utmärkt källa till växtbaserat protein. De innehåller alla nödvändiga aminosyror och anses vara en komplett protein- och aminosyrakälla.

Åldersanpassning:
👶 Från 6 månader

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
2dl kikärtsmjöl
2dl vatten
1 stor morot, finriven
1/2tsk vitlökspulver
1/2 dl hampafrön
Salt & svartpeppar, efter smak
Rapsolja, för stekning

Directions

1.
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
Mark as complete
2.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna.
Mark as complete
3.
Klicka ut små plättar utav smeten och stek tills de fått färg på båda sidorna.
Mark as complete
4.
Servera med tex. kokta broccolistånd och avokadoskivor.
Mark as complete
Notes
Förvaras i kylen upp till tre dagar. Går även att frysa in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *