Aubergine-tempura med kikärtsmjöl

40

easy

4

Den här frasiga aubergine-tempuran gör jag på kikärtsmjöl när jag svänger ihop frityrsmeten. Det gör den här rätten både hög på protein, fiberrik och glutenfri. Den går att servera till din bebis från och med 6 mån men avlägsna det svarta skalet om din bebis inte är van vid plockmat än. Riset mosar jag lite och blandar med tzatziki.

 

Åldersanpassning:
👶 från 6 månader

Reviews

Ingredients:

Adjust Servings
1 aubergine
2dl kikärtsmjöl
1tsk bakpulver
2dl mineralvatten
1/2tsk vitlökspulver
1nypa svartpeppar
1nypa salt (skippa om en bebis ska äta)
för stekning rapsolja

Directions

1.
Skär aubergine i ca 1 cm tjocka avlånga skivor. Halvera dem sedan på mitten. Alternativt skär auberginen i 1 cm tjocka halvmånar.
Mark as complete
2.
Lägg aubergine-skivorna i ett durkslag och strö över lite salt för att låta dem ”svettas” medan du gör övriga moment.
Mark as complete
3.
Blanda alla ingredienser till tempurasmeten i en rymlig bunke.
Mark as complete
4.
Torka av vätskan som utsöndrats från auberginen med lite hushållspapper.
Mark as complete
5.
Hetta upp en rymlig stekpanna med rikligt med rapsolja. Doppa en aubergine-skiva i taget ner i tempurasmeten, och sen direkt ner i stekpannan. Stek tills auberginen är gyllenbrun och frasig i konsistensen.
Mark as complete
6.
Servera med valfritt ris, tzatziki och nån grönsak till!
Mark as complete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *