No products in the cart.
Vegansk korvgryta
Reviews
Ingredients:
Adjust Servings
500gram vegokorv | |
2 gullökar | |
5stora vitlöksklyftor | |
8stora potatisar | |
5 morötter | |
800gram krossade tomater | |
2 buljontärningar | |
1msk torkad oregano | |
1msk torkad basilika | |
1msk torkad timjan | |
ca 1 liter vatten | |
Olivolja, för stekning | |
Salt & svartpeppar, efter smak |
Directions
1.
Skiva korven tunt. Grovhacka gullök och finriv vitlöken. Skala och skiva morötterna. Skala och tärna potatisen.
Mark as complete
2.
Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull eller gryta. Fräs korven tills den får lite yta och färg. Lyft ur grytan och lägg på en tallrik.
Mark as complete
3.
Tillsätt lite mer olja och fräs lök, och vitlök ca 2 min. Rör ner morötter och potatis, fräs ca 4 min under omrörning.
Mark as complete
4.
Tillsätt krossade tomater, buljong, kryddor och vatten. Låt koka upp. Lägg tillbaka korven i grytan. Sätt på locket och låt småputtra ca 25 min eller tills rotsakerna är mjuka.
Mark as complete
5.
Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Mark as complete
Lämna ett svar